9. maja je na Gospodarskem razstavišču potekal Sejem zaposlitvenih priložnosti, ki ga je Zavod RS za zaposlovanje organiziral v sodelovanju z EMN Slovenija.

Sejem zaposlitvenih priložnosti je združeval delodajalce iz različnih dejavnosti in regij ter ključne partnerske ustanove s področja zaposlovanja in kariernega svetovanja ter povezoval Slovenijo na enem mestu in prispeval k spodbujanju mobilnosti. Obiskovalcem je bila ves čas na voljo široka ponudba celovitih informacij in svetovanja s področja iskanja zaposlitve, vključno s tematiko zaposlovanja tujcev, ki so se jo na novinarski konferenci dotaknili govorci:

  • Marko Lotrič, predsednik Državnega sveta,
  • Igor Feketija, državni sekretar na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti,
  • Jure Trbič, državni sekretar, Ministrstvo za javno upravo,
  • Greta Metka Barbo Škerbinc, generalna direktorica Zavoda RS za zaposlovanje.

Sledila je tudi okrogla miza, posvečena vprašanju delovnih migracij na slovenskem trgu dela, kjer so sodelovali poslanec evropskega parlamenta Milan Brglez, generalni direktor Direktorata za migracije na Ministrstvu za notranje zadeve Matej Torkar, direktorica Urada Vlade za integracijo in oskrbo migrantov Katarina Štrukelj ter predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Gospodarske zbornice Slovenije, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstva za zunanje in evropske zadeve.